Ewerdt Hilgemann

De kunstenaar bepaalt de dikte van het materiaal en de maten van het beeld, eventueel voorzien van onderverdelingen, maar de weerstand bepaalt welke vorm mogelijk is.
Hilgemann heeft zich hierop gespecialiseerd en weet van tevoren wat hij verwachten kan. Elk beeld is het maximaal haalbare binnen de gestelde mogelijkheden; hij onderbreekt het proces niet uit esthetische overwegingen. Het is een zuiver beeldend proces zonder literaire achtergrond, hetgeen niet wegneemt dat elk beeld een gebalde inhoudelijke betekenis heeft, gebaseerd op (geometrisch) evenwicht.

Hilgemann speelt met de ongrijpbare en voor de mens onontbeerlijke eigenschappen van licht en lucht. Het stoere materiaal van glanzend staal stelt hij bloot aan vervorming door de lucht en creëert hierdoor een haast aaibare schoonheid. De lichtinval op de verschillende vlakken van het werk bij verschillende weersomstandigheden en tijden van de dag draagt bij aan een schier onuitputtelijke beleving van deze 'zachte', krachtige, geweldloze en duurzame sculpturen.
Antoinette de Stigter mei 2013

Quint
2008
Stainless Steel
unicum
300 x 60 x 60 cm
prijs op aanvraag
show
Imploded Cube
2015
Stainless Steel
unicum
22 x 22 x 22 cm
€ 10.000,-
show
Imploded column
2015
High polished stainless steel
inicum
125 x 25 x 25 cm
€ 35.000,-
hide